Arxiu mensual: setembre de 2014

NOTÍCIA: S’engega una prova pilot en un tram de l’Assut per buscar solucions a les seves deficiències estructurals

Usuaris de l’Assut de Xerta – Tivenys, entre els quals hi ha la Comunitat de Regants – Sindicat Agrícola de l’Ebre, han acordat fer una prova pilot per conèixer l’estat de conservació de la infraestructura i evitar les fuites d’aigua que es produeixen ara, pels forats existents, mitjançant una sèrie de mesures de reforç i consolidació.

L’actuació s’està executant en un tram que representa un 10% de la superfície de l’Assut i consisteix, principalment, en la injecció de ciments i resines per tapar els forats i segellar les filtracions. En funció del resultat obtingut en la prova pilot, es plantejarà l’adopció de les mesures necessàries per garantir la funcionalitat de la infraestructura i evitar possibles trencaments que generarien greus perjudicis als usuaris de la mateixa.

La prova pilot està tutelada per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), que ha designat l’empresa encarregada de l’execució de l’obra, així com la seva direcció i vigilància. A més de la Comunitat de Regants de l’Esquerra, participen en el projecte la Comunitat de Regants de la Dreta i la Hidroelèctrica de Xerta.

Prova pilot a l'Assut