Arxiu mensual: gener de 2016

Actuacions de salinització als desguassos per a la lluita contra el cargol poma

En el marc del projecte mediambiental per a la lluita contra el cargol poma al Delta de l’Ebre, la Comunitat de Regants – Sindicat Agrícola de l’Ebre ha executat una actuació de salinització de desguassos de l’hemidelta esquerre.

Des del passat 10 de desembre i fins al 8 de gener, una vintena d’efectius dels serveis tècnics i personal de camp de la Comunitat de Regants han treballat en l’actuació, amb el suport de 9 tractors bomba externs, per introduir l’aigua salada als desguassos.

En total, s’han salinitzat prop de 35 quilòmetres de desguassos dels sectors Illa de Mar, Catxa i Bassot, que representen una superfície d’unes 9.000 hectàrees.  D’altra banda, 60 quilòmetres de desguassos externs més s’han tractat de forma passiva, és a dir, sense rebombeig, durant l’operació.

En breu es procedirà a executar les obres d’aïllament de cadascun dels sectors on s’ha executat l’actuació per esdevenir independents de la xarxa de desguàs i possibilitar l’eradicació del cargol poma dintre dels mateixos.

El projecte mediambiental per a la lluita contra el cargol poma es contempla en el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya per al període 2014-2020 sobre conservació de la biodiversitat i lluita contra espècies invasores. Té un pressupost previst de 5 milions d’euros per a tot el període. La Comunitat de Regants – Sindicat Agrícola de l’Ebre forma part del Grup Ad hoc, seleccionat pel Departament d’Agricultura amb la finalitat d’executar el projecte mediambiental, juntament amb agrupacions de productors, organitzacions ambientalistes i centres de recerca del Delta de l’Ebre.