Arxiu mensual: febrer de 2016

Canal 21 Ebre entrevista al president i vicepresident de la Comunitat de Regants

El president i el vicepresident de la Comunitat de Regants, Víctor Delsors i Xavi Curto, han participat al programa Primera Columna de Canal 21 Ebre. Durant l’entrevista, els dos dirigents han defensat el posicionament contrari de la Comunitat de Regants al Pla Hidrològic de Conca, abordant qüestions com els cabals ecològics o la previsió de noves infraestructures hidràuliques i regadius.

I han anunciat també que la Comunitat de Regants està enllestint un informe jurídic i tècnic que definirà la seua estratègia en la lluita contra la regressió.

Podeu veure l’entrevista completa clicant sobre el següent enllaç:

La Veu de l’Ebre publica un ampli reportatge sobre el Pla de sectorització de la Comunitat de Regants

El setmanari La Veu de l’Ebre publica, en el seu últim número, un ampli reportatge sobre el Pla de sectorització de la xarxa de desguàs de l’hemidelta esquerre, elaborat pels Serveis Tècnics de la Comunitat de Regants com a eina per a la lluita contra la plaga del cargol poma.

Podeu llegir la informació clicant sobre la imatge:

LVDE_Sectorització

La Comunitat de Regants de l’Esquerra participa a la manifestació contra el PHC per reclamar més cabals i sediments

IMG-20160208-WA0004

Conscient que el nou Pla Hidrològic de Conca pot suposar la sentència de mort definitiva per al Delta de l’Ebre i per a l’activitat agrícola que s’hi desenvolupa, la Comunitat de Regants – Sindicat Agrícola de l’Ebre ha participat en la manifestació del proper 7 de febrer a Amposta. “La Comunitat de Regants de l’Esquerra: aigua i terra”, ha estat el lema escollit per sumar-se a la mobilització, després que en la nova planificació no s’hagi inclòs cap de les peticions fetes des de l’entitat amb relació als cabals ecològics i la regressió i la subsidència.

En la línia de les al·legacions presentades en el seu dia, la Comunitat de Regants sosté que el règim hídric aprovat és absolutament insuficient per garantir la pervivència del Delta de l’Ebre i, per conseqüent, el manteniment de la superfície de conreu de l’arròs, base de l’economia dels seus partícips. I que aquest règim hídric, juntament amb l’increment de la superfície de regadiu (465.000 ha) i les obres de regulació (52 nous embassaments) previstes al conjunt de la conca, agreujaran els problemes de regressió i subsidència que pateix el Delta, deixant aquest espai “tocat de mort”.

La Comunitat de Regants no abaixarà la guàrdia i continuarà treballant, des dels punts de vista jurídic -estudiant possibles recursos del Reial Decret davant dels organismes competents- i social –fent una crida a la mobilització dels seus comuners-, i amb la mirada posada a la Comissió Europa ja que, en última instància, l’entitat confia que Brussel·les faci rectificar el Govern de l’Estat, i li exigeixi el compliment de les directives europees sobre aigua i medi ambient.

El Reial Decret que inclou el nou Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre per al període 2016-2021 arriba després de l’aprovació de la proposta de revisió al Consell de l’Aigua de la Demarcació de l’Ebre, on la Comunitat de Regants de l’Esquerra de l’Ebre ja hi va votar en contra al costat del Govern de la Generalitat i de la Plataforma en Defensa de l’Ebre entre d’altres, i al Consell Nacional de l’Aigua.