Arxiu mensual: gener de 2019

La lluita contra el canvi climàtic al delta de l’Ebre: mesures d’adaptació i mitigació

El delta de l’Ebre és una zona humida de gran importància internacional, considerada un dels sistemes costaners més vulnerables al canvi climàtic de la Mediterrània i de tota la Unió Europea. Actualment pateix una pèrdua de zones humides i d’arrossars degut a la regressió de la costa per la falta de sediments fluvials, que queden retinguts als embassaments de la conca.

El retrocés costaner és superior als 10 metres per any a la zona de la desembocadura, on la pèrdua d’aiguamolls s’ha avaluat en 150 hectàrees entre els anys 1957 i 2000. Aquest problema s’accentua per la pujada del nivell del mar com a conseqüència del canvi climàtic, i per la subsidència –enfonsament– de manera que gairebé un 50% de la superfície del Delta podrà quedar afectada per aquest fenomen durant aquest segle.

El projecte europeu Life Ebro Admiclim, desenvolupat al llarg de quatre anys amb la participació, com a soci, de la Comunitat de Regants – Sindicat Agrícola de l’Ebre, demostra que és possible frenar la subsidència i la regressió de la costa aplicant mesures d’adaptació. Les proves pilot realitzades al curs baix de l’Ebre i als canals de reg del seu delta demostren que cal una aportació suplementària de sediments al riu d’entre 1,2 i 3,5 milions de tones anuals.

Trobareu més informació del projecte, així com una avaluació  de les zones vulnerables a la subsidència i la pujada del nivell del mar al Delta de l’Ebre al següent enllaç.

Exterior

La Comunitat de Regants treu a concurs l’explotació del servei d’ús turístic de la casella de Mas d’Avall

Dos anys després de la posada en funcionament de la casella del Mas d’Avall com a habitatge d’ús turístic, la Comunitat de Regants – Sindicat Agrícola de l’Ebre treu a concurs, novament, l’explotació del servei.

Amb una capacitat per a 16-20 persones, la casella es pot llogar com a casa sencera per a vacances, celebracions, reunions i trobades amb familiars i/o amics en un entorn privilegiat com és el Delta de l’Ebre. La casella està totalment equipada amb electrodomèstics i estris de cuina (olles, paelles, coberteria, vaixella, auxiliars), llits, llençols, tovalloles, barbacoa i bugaderia amb rentadora i planxa.

Si esteu interessats en participar en el concurs, trobareu el plec de bases i documentació de la casella tal com plànols, fotografies, descripció i emplaçament clicant aquí. Podeu presentar la vostra oferta el dia 15 de febrer.