Arxiu mensual: octubre de 2021

Ajut per “Telecomandament i Automatització de la Sèquia 2 del Canal de l’Esquerra de l’Ebre i les Estacions de Bombeig de Pal, Illa de Mar i Olles”

Es pretén, mitjançant l’automatització de les comportes de la Sèquia 2,  tenir un control més acurat del seu calat. Això comporta una reducció del consum d’aigua de la sèquia i també d’energia tant elèctrica com la despesa en carburants.

A banda, amb l’automatització i telecontrol de les estacions de bombament, es pretén tenir el control a distància de les mateixes i poder regular el calat dels desguassos amb el mínim de bombes en funcionament, això comporta una reducció important del consum elèctric.

Info FEADERhttp://ec.europa.eu/agriculture/index_es

Iniciem la recollida d’adhesions per a presentar una queixa a Europa per la manca d’actuacions al Delta

XXSS_1_Queixa Síndic

Després de dècades d’inacció, el Delta de l’Ebre està patint un procés de forta regressió i d’increment dels impactes de les tempestes marines, agreujats pels efectes, entre d’altres, del canvi climàtic. Com a conseqüència, el Delta es troba actualment en una situació de deteriorament i fort risc de desaparició si no s’implementen les mesures adequades.

Davant de la manca de resposta per part de les administracions competents, iniciem les accions per a obrir un procediment d’infracció comunitària perquè no s’estan adoptant les mesures necessàries per a la protecció efectiva del Delta de l’Ebre. La iniciativa compta amb el suport del Síndic de Greuges de Catalunya i la Defensora del Poble Europeu.

Tu també pots formar-ne part firmant la teva queixa, descarrega’t el model que necessitis, segons si ho fas com a ciutadà particular o com a representant d’una entitat o institució, clicant als següents enllaços:

Queixa per a la ciutadania

Queixa per a una entitat

XXSS_2_Queixa Síndic