La Taula de Consens pel Delta reclama a l’Estat i la Generalitat la creació de la Comissió Mixta i la implementació d’un sistema de dragues

La Taula de Consens pel Delta, reunida el passat dimecres, 6 de maig, va prendre dos acords: reiterar la petició de la creació d’una Comissió Mixta entre l’Estat, la Generalitat i Taula i la implementació d’un sistema de dragues per actuar segons les directrius del Pla Delta.

La sol·licitud de creació d’una Comissió Mixta va ser feta el passat 3 de març tant al Departament de Territori i Sostenibilitat com al Ministeri per a la Transició Ecològica. Després de no haver tingut cap resposta, emplacem a les dues Administracions a que nomenin un interlocutor, abans de 10 dies, als quals convocarem per a una reunió el proper 27 de maig.

Pel que fa a la implementació del sistema de dragues, aquesta petició s’emmarca en una de les actuacions fonamentals del Pla Delta: la regeneració de l’amplitud de les platges, des de l’Arenal fins al Trabucador, passant per tot el litoral nord i els calaixos de Buda. En aquest sentit, demanem al Ministeri la dotació i planificació d’aquesta actuació, recordant-los que ja disposen dels informes i estudis pertinents des de l’any 2004. Pel que fa al Departament de Territori, reclamem que facilitin les autoritzacions pertinents per la via d’urgència d’aquestes mesures.

A la vegada, demanem a les dues Administracions que es posin d’acord en el tema de dotació pressupostària i copagament. Per últim, els recordem que la temporalitat més adient per portar a terme aquestes actuacions és de maig a octubre. Si no es duu a terme de manera decidida tot aquest conjunt d’actuacions, ens podem trobar a la tardor en una situació molt pitjor que la generada pel temporal Glòria i agreujada pels episodis posteriors.