NOTÍCIA: La Comunitat participa en un projecte europeu per estudiar l’impacte del canvi climàtic al Delta de l’Ebre

La Comunitat de Regants – Sindicat Agrícola de l’Ebre és un dels socis participants en el projecte pilot europeu LIFE EBRO-ADMICLIM. Es tracta d’una iniciativa que planteja mesures de mitigació i adaptació al canvi climàtic al Delta de l’Ebre, una zona molt vulnerable a la pujada del nivell del mar i a la subsidència.

El projecte planteja una gestió integrada de l’aigua, els sediments i els hàbitats (arrossars i zones humides) amb l’objectiu múltiple d’optimitzar l’elevació del sòl, reduir l’erosió costanera, reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i millorar la qualitat de l’aigua, amb un enfocament innovador a nivell internacional. En aquest sentit, les principals accions del projecte s’orientaran a l’aportació de sediments del riu –des dels embassaments i des d’una planta potabilitzadora- cap al Delta, per demostrar la viabilitat de restaurar el flux sedimentari permanent al riu i als canals de reg. Les conclusions finals del projecte serviran per a l’elaboració del Pla d’Acció Climática del Delta de l’Ebre.

LIFE EBRO-ADMICLIM està coordinat per l’IRTA i juntament amb la Comunitat de Regants, que rebrà una subvenció de la UE per participar-hi, són socis participants l’Agència Catalana de l’Aigua, el Consorci d’Aigües de Tarragona, l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i la Universidad de Córdoba.

logo_admiclimNotícies relacionades:

- La crescuda de l’Ebre afavoreix el Delta amb més sediments i nutrients (Diari de Tarragona)

- L’IRTA coordina un projecte per combatre el canvi climàtic al Delta (Aguaita.cat)