REGADIU

Arròs

La Comunitat de Regants rega una superfície de 12.260 ha. Tot i ser l’arròs el principal cultiu, també rega superfície d’horta i arbres fruiters.

Les tasques pròpies de la Comunitat estan lligades, principalment, al cicle de cultiu de l’arròs. Al mes de febrer s’inicia la preparació de les terres per al cultiu i, depenent de la climatologia, durant el mes d’abril es realitza la soltada de les aigües.

El personal i la maquinària, durant aquests mesos, es dediquen íntegrament a la neteja, preparació, reparació i execució d’obres necessàries per a que les xarxes de reg i desaigüe estiguin preparades per realitzar una correcta distribució de l’aigua.

Un cop s’han soltat les aigües, l’objectiu principal de la Comunitat es gestionar l’aigua per a que arribi fins cadascuna de les parcel·les. El cultiu de l’arròs passarà per varis estadis fenològics en què la gestió de l’aigua es clau per obtenir bons resultats en la producció.

Actualment estem marcats per l’amenaça del cargol poma, que suposa un esforç a la Comunitat, peça clau en la lluita contra la plaga, a la qual aportem la nostra xarxa de reg i desaigüe, a més de mitjans mecànics, personal i tècnics.

Horta

La superfície de cultiu d’horta és de 584 ha. Principalment són hortalisses i fruiters com ara els cítrics, que es concentren als termes municipals de Tivenys, Tortosa, Campredó l’Aldea i Camarles. El reg per a aquest tipus de cultius es realitza de forma intermitent, segons les necessitats hídriques del cultiu.

Conreu Horta